Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens de filmvoorstelling van De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld wordt dit jaar aandacht besteed aan het thema "100 jaar Concertgebouw De Vereeniging en Podiumkunsten". Tijdens de middag- en avondvoorstelling op dertien april in Concertgebouw de Vereeniging, krijgt u oud en nieuw filmmateriaal te zien van muziekoptredens en muziekgezelschappen van Nijmeegse bodem. 

Hiervoor vragen we uw hulp. Wij zijn op zoek naar historisch maar ook recentelijk bewegend beeld van muziekoptredens van uw voorouders, uw idolen of van uzelf. Op zolders en in archieven van verenigingen, bedrijven en opleidingen ligt vaak waardevol filmmateriaal opgeslagen. Deze beelden worden door ons gedigitaliseerd en zorgvuldig bewaard. 

Wij ontvangen bijvoorbeeld graag beeldmateriaal van het Nijmeegs Mandoline Orkest. Dit orkest, onder leiding van Daan van Teeseling, gaf in haar eerste jaar een concert in de Vereeniging, ondersteund door komiek Willy Derby. 

Ook zijn wij op zoek naar filmmateriaal van de Eerste Nijmeegsche Accordeonvereniging 'Kunst Door Studie', opgericht door H. van Haaren in 1923.

Heeft u filmmateriaal uit Nijmegen en omgeving? Neemt u dan contact op met Ineke Martin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?