Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Affiche

Als voorproefje op de jaarlijkse voorjaarsfilmvoorstelling kunt u in april een tentoonstelling mét films bezoeken in De Bibliotheek De Mariënburg. Thema is het maatschappelijk leven in Nijmegen in de periode van 1970 tot 1985. Net zoals de filmvoorstelling in concertgebouw De Vereeniging draagt deze tentoonstelling de titel ‘Brave borsten, wilde haren. Nijmegen in de jaren zeventig’.

U herinnert zich wellicht nog de vele spandoeken en de Aksie voor een betere wereld. Deze gebeurtenissen ziet u in levendige beelden terug. Maar ook de relatieve welvaart en bloeiende verenigingen keren even terug in het nu, aan de hand van uniek historisch foto- en filmmateriaal. Niet iedereen had immers wilde haren.

Bij het samenstellen van deze tentoonstelling heeft SNBiB intensief samengewerkt met het Regionaal Archief Nijmegen en vanzelfsprekend De Bibliotheek De Mariënburg.

 

Meer informatie:

Adres: Mariënburg 29. De expositie loopt van 01-04-2013 t/m 29-04-2013. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op www.obgz.nl