florisEr is weer gezocht naar mogelijke bijzonder filmmateriaal van FLORIS, MediaDrome zocht samen met Ineke Martin van 'Nijmegen blijft in beeld'. De laatste 16 mm films zijn bekeken. Weer mooie rushes gezien. Tot nu toe is het niet duidelijk of een aantal beelden horen bij de 'verloren' dertiende aflevering, 'de stille stroper'. De komende dagen wordt gekeken welke opnames het zijn. Met Sacha van Cinemadoc gaan we kijken wat wel en wat niet gedigitaliseerd gaat worden. Wordt vervolgd.

BEELDMATERIAAL VAN DE VIERDAAGSEWEEK GEZOCHT

filmbandenklDe Vierdaagseweek heeft in de loop der jaren veel bewegend beeldmateriaal opgeleverd. Materiaal in de vorm van films, video's en dvd's. De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzamelt historische opnames van onze stad en omgeving. Ze wil die collectie natuurlijk zo compleet en actueel mogelijk houden.

Bij onze zoektocht naar historisch maar ook recentelijk bewegend beeldmateriaal vragen wij uw hulp. Hebt u zelf humoristische of kunstzinnige beelden van de Vierdaagse of van zomerfeestactiviteiten? Hebt u beelden van bijzondere deelnemers of artiesten? Of kent u mensen of verenigingen die nog oude filmopnames op zolders of in archieven hebben liggen?

Stuur dan s.v.p. een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wie heeft op zondag 3 augutsus 2014 het afscheid van Gentenaar gefilmd tijdens de open dag NEC? Graag zouden wij deze filmbeelden willen toevoegen aan onze collectie.

Goffertdak1Station de Goffert wordt gebouwd, het dak ging er 30 augustus 2014 op. Wie heeft dat gefilmd? Onze stichting zou deze opnames graag in onze collectie willen opnemen, om toe te voegen aan de historie van onze stad.

Ook de verbouw van het station Wychen is interessant voor de geschiedenis.

Walk of the World logoWij blijven natuurlijk geïnteresseerd in beeldmateriaal van de Vierdaagse. Wij zijn dit weekend vooral op zoek naar beelden van het visconcours in het Kronenburgerpark, de optredens en de zomerexpositie in de Stevenskerk (muziek en kunst in de Kerk), de Vierdaagsemis in de Molenstraatkerk, het gevelconcert op de Grote Markt, het Concours d'Élégance en de Vlaggenparade.

Heeft u hiervan filmmateriaal dan komen wij graag met u in contact. Stuur ons s.v.p. een mailtje. Ons adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

theehuis 1Wij zijn op zoek naar beeldmateriaal van het Theehuis wat ooit in het Goffertpark heeft gestaan. Heeft u hiervan filmmateriaal of foto’s dan komen wij graag met u in contact.

We zijn op zoek naar filmbeelden van beroemde Nijmegenaren zoals Frank Boeijen, Jos Hermes, Ciska Peters, Titus Brandsma, Joris Ivens, Kitty en Pierre Courbois, Fons de Poel...Uiteraard gaat het over Nijmegen gerelateerde beelden. 

OPROEP FILMBEELDEN OPENBAAR VOORTGEZET ONDERWIJS NIJMEGEN

imagesVoor een aflevering van de cultuurhistorische serie ‘Altijd Nijmegen’ op de lokale TV-zender N1 zoeken we filmbeelden uit de historie van de scholen van voortgezet openbaar onderwijs. Deze scholen kunnen in Nijmegen bogen op een lange geschiedenis met veel jubilea.

In 2014 viert het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen haar 94e lustrum. Het is dan 470 jaar geleden dat de Latijnse School van start ging. Deze school uit 1544 in het fraaie gebouw aan het Stevenskerkhof wordt beschouwd als de voorloper van het huidige Stedelijk Gymnasium.

In 1865 werd door de burgers van Nijmegen de gemeentelijke HBS opgericht. In 1979 kwamen alle scholen van de archipel, de Keizer Karel MULO, de MMS en HBS-A aan het Julianaplein, en de HBS-B aan de Kronenburgersingel samen in de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) aan de Lamastraat (nu IJsbeerstraat). In 2015 viert zij haar 150-jarig bestaan.

Omdat deze school groeide als kool, werd in de Lindenholt in 1988 het Lindenholt College opgericht, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan vierde als onderdeel van het Mondial College.Heeft u filmbeelden dan horen we dat graag.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?