Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op 16 april 2013 hebben wij in de grote voorjaarsvoorstelling aandacht besteden aan de periode van ca. 1970 tot ca. 1985, zoals u in het recente nieuws hebt kunnen lezen. Toen was Nijmegen flink in beweging.

Het is de tijd van spandoeken, AKSIE voor een betere wereld, emancipatie en sociale strijd. Zo werd er actie gevoerd voor recht op goedkoop wonen, voor werk en studeren en tegen kruisraketten, kerncentrales en Waalverlegging. Soms leek het in die tijd alsof over elk onderwerp op z'n minst gedemonstreerd moest worden.

Het was een roerige en vaak ook leuke tijd waarin er veel veranderde in Nijmegen. Over deze periode is veel gezegd en geschreven. Nu ruim dertig jaar later is het goed hier op terug te kijken.

Nijmegen Blijft in Beeld is ook na deze voorstelling continue op zoek naar filmopnames die u, of iemand die u kent, heeft gemaakt van demonstraties, bezettingen, concerten, voorstellingen en ludieke acties in Nijmegen. We vermoeden dat er veel onbekend materiaal onder de (oud-) Nijmegenaren is, waarop de sfeer van de jaren zeventig goed te zien is. Weet u filmmateriaal te liggen? U kunt het nog steeds melden bij Ineke Martin tel. 06-20261404.