Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit jaar werd de jaarlijkse filmvoorstelling van Stichting Nijmegen Blijft in Beeld in april gecombineerd met een kleine maar verfijnde nostalgische tentoonstelling in De Bibliotheek De Mariënburg. Thema was eveneens het veelvormige maatschappelijk leven in Nijmegen in de periode van 1970 tot 1985. U kon daar een voorproefje nemen op de letterlijk en figuurlijke kleurrijke donateursvoorstellingen. De vele spandoeken en de Aksie voor een betere wereld kwamen in de levendige beelden terug. Maar ook de relatieve welvaart en bloeiende verenigingen keerden even in het nu terug aan de hand van uniek historisch film- en videomateriaal. Niet iedereen had immers wilde haren. 

Voortschrijdende filmtechniek 

De technici onder u waren wellicht geïnteresseerd in de vitrines. Daar kon u zien met welke filmapparatuur de films van toen zijn geschoten. Dit procedé was stuk bewerkelijker en kostbaarder dan tegenwoordig. Juist door deze zeldzaamheid zijn deze historische beelden zeer waardevol voor de nieuwe generatie Nijmegenaren. Bij het samenstellen van deze nostalgische tentoonstelling heeft SNBiB intensief samengewerkt met het Regionaal Archief Nijmegen en vanzelfsprekend met De Bibliotheek De Mariënburg. 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?