In het weekend van 13, 14 en 15 oktober vindt in Nijmegen weer het 024Geschiedenis festival plaats.
Ook Nijmegen Blijft in Beeld doet hier aan mee.

Vrijdagavond 13 oktober start het festival in de Stevenskerk.
Tijd: 19.30 – 20.00 uur inloop
20.00 – 21.30 uur:
De opening van het pop-up museum van (cultuur)historische instellingen, diverse lezingen en DJ Von Rosenthal.
Hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven opent de avond met een inleidende lezing, waarna Denker des Vaderlands en o.a.
hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit René ten Bos twee soorten geluk belicht: het goede geluk en het slechte geluk.
Hij zal laten zien dat de hele geschiedenis van de ethiek erin bestaan heeft de laatste vorm van geluk te bestrijden.
Tevergeefs, het goede geluk heeft het vandaag de dag moeten afleggen tegen het slechte geluk, en de gevolgen daarvan zijn immens. 
Ten slotte worden er enkele nummers uit de musical Ketters ten gehore gebracht.
Het struinen door het pop-up museum wordt muzikaal omlijst door klassieke muziek door DJ Von Rosenthal!
Dit alles onder het genot van een drankje. Kom dus 024geschiedenis openen samen met alle deelnemende en bijdragende organisaties!

Zaterdag 14 oktober in de Stevenskerk
Tijd 10.30 – 16.00 uur
De traditionele historische markt van de 024Geschiedenis wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken!
De diverse (cultuur)historische instellingen en verenigingen die Nijmegen rijk is zullen in de Stevenskerk een pop-up museum vormen rond het thema geluk.
De deelnemende instellingen/verenigingen, die hun idee van geluk zullen verbeelden aan de hand van tekst, foto's en voorwerpen zijn in willekeurige volgorde:
Numaga, werkgroep Oorlogsdoden, Gebroeders van Limburg, Hubert Hendriks, Regionaal Archief Nijmegen, RomeinenNU, Archeologie Gemeente Nijmegen,
Museum het Valkhof, EET!Verleden in samenwerking met Warmoes Historische Tuinderij Lent, het van 't Lindenhoutmuseum, de Stevenskerk, de Bastei, STINEO,
Architectuurcentrum Nijmegen, de Valkhofvereniging, Velorama, Radboud Universiteit (studie geschiedenis), IVN Rijk van Nijmegen, het Katholiek Documentatie Centrum,
het Gilde, HistorieRijkNijmegen, GSV Excalibur, Stichting Nijmegen Blijft in Beeld en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Zaterdagmiddag 14 oktober Filmvoorstelling Stichting Nijmegen Blijft in Beeld in de nieuwe Ivenszaal van Lux
Een film over Nijmeegs geluk!
Klein geluk en groot geluk, jong geluk en oud geluk, thuisgeluk en vakantiegeluk, mannengeluk en vrouwengeluk, euforisch en utopisch geluk.
De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld en LUX slaan de handen ineen voor een filmvoorstelling over Nijmeegs geluk.
De fragmenten zijn geselecteerd door de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld en worden vertoond in de Ivenszaal in LUX, met uitleg van een explicateur.
Haal je gratis ticket bij de kassa van LUX. Houd de websites www.lux-nijmegen.nl en www.snbib.nl in de gaten voor aanvullende informatie.
Tijd 12.00 – 12.45 en 13.30 uur

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?